Hvad Er Et Grafikkort?

14/12/2020 11:00
Billede: Pixabay

En computer er sammensat af flere komponenter. Et af disse komponenter, hardware om man vil, er et grafikkort. Hvad er et grafikkort?

Et grafikkort er det komponent i din computer, der beregner det billede, der vises på din skærm. Læs mere om hvordan grafikkort fungerer her i denne artikel.

Det gør grafikkortet for din computer

Grafikkortet har sin egen GPU. GPU står for graphic processor unit og fungerer i bund og grund på samme måde, som computerens CPU gør det.

Grafikkortet danner i bund og grund det billede, som du ser på din skærm ud fra en række polygoner. Jo flere polygoner der er, jo bedre og mere realistisk et billede vil du kunne se på din skærm.

Det betyder, at jo bedre et grafikkort du har, jo bedre opløsning kan du køre dit skærmbillede i - og dermed også en større skærm, uden du får et dårligt billede af det.

I forhold til gaming har valget af grafikkort stor betydning, for her kommer antallet af billeder pr. sekund ind i billedet. Det kaldes også for FPS eller hertz (Hz). 

Her svarer f.eks. 60 FPS til 60 Hz. 

Sørg altid for at vælg grafikkort ud fra det, som du skal bruge din computer til. Især hvis du bruger din computer til gaming, eller arbejder med visuelle medier på den, så er et godt grafikkort et absolut krav.

Skiltet øverst viser at denne artikel, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis lommelygter eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke findes.