Hvad Gør RAM I En PC?

01/12/2020 14:06
Billede: Pixabay

I computerens bundkort finder du RAM. RAM er det, som man betegner som computerens korttids- eller systemhukommelse. Hvad gør RAM i en PC? RAM går ind og styrer computerens hukommelse i forhold til de udførte arbejdsopgaver. 

RAM må ikke forveksles med dit harddiskdrev, hvor du gemmer dine filer, for det er ikke det samme. RAM styrer udelukkende, hvor hurtigt din computer kan reagere på de forskellige arbejdsgange og udføre de ting, som du beder den om.

Hvor mange RAM skal du bruge?

Okay, så RAM påvirker, hvor hurtigt du kan gøre ting på din computer. Hvor mange RAM skal du så bruge? Antallet af RAM afspejler sig i, hvad du bruger din computer til. 

Her kan du se, hvor mange RAM du skal bruge i din computer.

  • 4-8 GB RAM: Gennemsnitsbrugeren (surfe på internettet, Word, mails, netbank)
  • 8-16 GB RAM: Gennemsnitsbrugeren + lette spil, flere forskellige programmer på samme tid og ny teknologi
  • 16+ GB RAM: Store og krævende spil, avanceret brug af multimedier (fotoredigering m.m.) og mange programmer åben på en og samme tid

De fleste kan dermed klare sig, hvis deres computer har 8-16 GB RAM. Overvej altid hvad du skal bruge din computer til, når du skal vælge, om det kan betale sig at betale ekstra for flere GB RAM. Dog skader flere GB RAM aldrig på samme måde, som for få GB RAM kan føles at gøre i brugen af en computer.

Dette indlæg er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra avXperten. Hos avXperten kan du bestille blandt et stort og flot udvalg af trådløs højtaler produkter. Det betyder at avXperten får et link i dette indlæg.