Hvad Kan Man Bruge En Raspberry Pi Til?

30/03/2021 15:29
Billede: Pixabay

Raspberry Pi er ikke ligefrem en computer, man finder i det gennemsnitlige danske hjem. Dog er det faktisk en ganske normal computer, som blot aldrig har haft sit helt store gennembrud i Danmark. Dette er dog ikke ensbetydende med, at den ikke er værd at tage et kig på.

Hvad kan man bruge en Raspberry Pi til? En Raspberry Pi kan bruges til alle de ting, man normalt vil bruge en lille og mindre kraftfuld computer til. Dette kan være alt fra at surfe rundt på nettet, skrive i et dokument eller lignende. Alt i alt, så er Raspberry Pi en enormt underholdende og lille computer, der kan fås til næsten ingen penge. Til gengæld så er den langt fra hurtig, og kan på ingen måde anbefales til dig, der har brug for en hurtig og kraftfuld computer.

Hvis du gerne vil igang med at bruge en Raspberry Pi computer, så skal du også bruge et MicroSD-kort, en skærm, tastatur og en mus. Hvis du allerede har disse ting, så kan du altså få en lille computer for blot et par hundrede kroner.

Som styresystem har du flere forskellige muligheder. Eksempelvis kan du bruge det styresystem fra Linux, der hedder Raspbian.