Hvor Mange Ram Skal Man Bruge?

23/10/2020 11:27
Billede: Pixabay

Du skal bruge så mange RAM, som din computer har kapacitet til. Det er aldrig en god ide at spare på antallet af RAM i din computer, men du kan dog oftest godt klare dig med mellem otte og 16 GB RAM i din computer.

RAM står for Random Access Memory og er din computers arbejdshukommelse. Det er dermed den data, som du oftest anvender, der er gemt i dine RAM. Med andre ord, så er det din computers korttidshukommelse. Så jo flere RAM, jo større og stærkere korttidshukommelse har din computer.

Så mange RAM skal du bruge

I de fleste stationære computere kan du selv opgradere ud udskifte dine RAM, så du hele tiden har RAM nok. De fleste stationære computere er i dag født med mellem otte og 16 GB RAM. De fleste kan dog opgraderes til mellem 32 og 64 GB RAM, så du kan altid opgradere, når der er behov for det.

Mens det er nemt at opgradere antallet af RAM på din stationære computer, så er det noget mere kompliceret med en bærbar computer, da det ikke er alle, hvor det er muligt at opgradere antallet af RAM. 

Det er derfor vigtigere, at du vælger det korrekte antal RAM første gang, når du køber en bærbar, end når du køber en stationær, hvor du altid kan opgradere antallet af RAM.

Du må ikke forveksle RAM med selve lagringen på din computer. Mens RAM er hukommelse til computerens arbejdsprocesser, så er harddisken, oftest en SDD-harddisk, noget helt andet. Størrelsen på dem opgøres dog i begge tilfælde i GB.