Hvad Er GB RAM?

26/10/2020 08:24
Billede: Pixabay

GB RAM står for gigabite random access memory. GB RAM angiver derfor størrelsen på en computers arbejdshukommelse og dermed styrer, hvor hurtigt din computer kan udføre bestemte processer og arbejdsgange.

De fleste computere har i dag mellem otte og 16 GB RAM som standard. Har du en stationær computer, så kan du selv løbende opgradere antallet af GB RAM i din computer, så den får en bedre arbejdshukommelse.

Hvordan virker GB RAM?

Dine otte til 16 GB RAM sættes i computerens bundkort, så RAM er en del af computerens hardware. Herfra fungerer den som computerens korttidshukommelse, hvilket gør, at jo flere GB RAM du har, jo hurtigere kan din computer udføre sine arbejdsprocesser. 

De fleste bærbare computere er født med fire eller otte GB RAM, mens de fleste stationære computere er født med minimum otte GB RAM og ofte 16.

Hvis du skal bruge din computer til f.eks. gaming eller krævende arbejdsprocesser i form af billedredigering eller andet grafisk arbejde, så er det en god ide at have mange GB RAM i din computer.

Mens du selv kan opgradere antallet af RAM i din stationære computer, så er det sjældent muligt i en bærbar PC, hvor der sjældent er flere RAM-tilslutningsmuligheder, eller at computeren er bygget til, at den kan opgraderes. Det er derfor vigtigt, at du vælger tilstrækkeligt med GB RAM til, at du kan bruge din bærbare computer om et par år.

Der findes i dag flere typer RAM. Udviklingen af RAM fortsætter, så den kommende standard forventes i de kommende år at blive DDR5.