Hvad Er Raspberry Pi

30/10/2020 10:55
Billede: Miguel Á. Padriñán, Pexels

Raspberry Pi lyder mest af alt som en lækker tærte, der smager af hindbær. Det er det dog ikke helt, ihvertfald ikke i denne sammenhæng. I stedet er det et relativt komplekst produkt, der har vundet relativt stor popularitet i visse kredse. 

Hvad er Raspberry Pi? Raspberry Pi er en single-board computer, der er på størrelse med et kreditkort. Raspberry Pi er udviklet i Storbritannien af Raspberry Pi Foundation, der oprindeligt ville lave et produkt til at stimulere læringen af grundelementerne i datalogi til skoleelever. 

Raspberry Pi findes i fire forskellige udgaver, altså Raspberry Pi, Raspberry Pi 1, Raspberry Pi 2, Raspberry Pi 3 og Raspberry Pi 4. 

Da Raspberry Pi for første gang blev sat til salg tilbage i 2012, så blev der bestilt intet mindre end 75.000 stks. Den store efterspørgsel fortsatte i øvrigt resten af året. På daværende tidspunkt blev der produceret 2.500 stks om dagen. 

I februar 2015 blev det officielt, at Raspberry Pi 2 var på vej, og er siden blevet videreudviklet. 

Raspberry Pi bliver produceret via licens fremstilling med Element 14/Premier Farnell og RS Electronics, af hvem du i øvrigt også kan købe fra i Danmark. Der findes også et stort forum, hvor man kan deltage i debatter og blive klogere på produktet.