Hvad Er Raspberry Pi

30/10/2020 10:55
Billede: Miguel Á. Padriñán, Pexels

Raspberry Pi lyder mest af alt som en lækker tærte, der smager af hindbær. Det er det dog ikke helt, ihvertfald ikke i denne sammenhæng. I stedet er det et relativt komplekst produkt, der har vundet relativt stor popularitet i visse kredse. 

Hvad er Raspberry Pi? Raspberry Pi er en single-board computer, der er på størrelse med et kreditkort. Raspberry Pi er udviklet i Storbritannien af Raspberry Pi Foundation, der oprindeligt ville lave et produkt til at stimulere læringen af grundelementerne i datalogi til skoleelever. 

Raspberry Pi findes i fire forskellige udgaver, altså Raspberry Pi, Raspberry Pi 1, Raspberry Pi 2, Raspberry Pi 3 og Raspberry Pi 4. 

Da Raspberry Pi for første gang blev sat til salg tilbage i 2012, så blev der bestilt intet mindre end 75.000 stks. Den store efterspørgsel fortsatte i øvrigt resten af året. På daværende tidspunkt blev der produceret 2.500 stks om dagen. 

I februar 2015 blev det officielt, at Raspberry Pi 2 var på vej, og er siden blevet videreudviklet. 

Raspberry Pi bliver produceret via licens fremstilling med Element 14/Premier Farnell og RS Electronics, af hvem du i øvrigt også kan købe fra i Danmark. Der findes også et stort forum, hvor man kan deltage i debatter og blive klogere på produktet.

Til slut vil vi hurtigt takke Moodings for have støttet muligheden for at udarbejde, dette indhold. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis bestille Sebra seng. Uden støtten fra Moodings kunne denne hjemmeside ikke findes.